Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Algemene beschouwingen: aandacht voor het sociaal domein en openbare ruimte

Tijdens de politieke algemene beschouwingen blikte fractievoorzitter Saakstra tevreden terug op de inspanningen van het college. Zo is de exploitatie van het zwembad de komende 10 jaar gewaarborgd en blijft de bibliotheek, op de huidige locatie en onderdeel van een aantrekkelijke binnenstad.

Een dreigend faillissement van het private havengrondbedrijf is door de inspanningen van het college vooralsnog afgewend. En ondanks het lichte herstel van de woningmarkt, zien wij dat in Harlingen weer woningen worden gebouwd. Harlinger Belang heeft het college uitgedaagd om meer betaalbare woningen, voor onder andere jongeren, te realiseren.

De raadsfractie is bovendien tevreden met de ontwikkelingen in de Willemshaven. Met de komst van een 180 meter lange afmeervoorziening, de restauratie van het Entrepot gebouw en het mogelijk maken van een marina voor zeegaande jachten, worden de eerste resultaten eindelijk concreet.

Toch plaatste de raadsfractie ook kanttekeningen bij de voorliggende begroting en meerjarenraming. Wij zijn blij met het aangekondigde onderhoud van het Harmenspark, maar over de hele linie moet het groenonderhoud beter. Ook waarschuwden wij voor het (opnieuw) ontstaan van achterstallig onderhoud aan de wegen.

Tenslotte wacht ons op het sociaal domein een grote uitdaging. Wij hebben nogmaals het belang van de door ons gevraagde actualisatie van het kwijtscheldingsbeleid geschetst. Wat ons betreft wordt deze sterk vereenvoudigd en verruimd.

Ook ziet de raadsfractie graag dat ouderen met een klein pensioen, tegemoet worden gekomen voor de extra kosten van de huishoudelijke zorg.

Harlingen scoort al decennialang slecht wanneer het gaat om arbeidsparticipatie. In de politieke algemene beschouwingen pleitten wij dan ook voor ‘onorthodoxe maatregelen’ om mensen met een uitkering weer aan het werk te helpen.

Lees hier de volledige tekst van de politieke algemene beschouwingen.

Related Posts