Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Gemeentelijke begroting 2017: investeren in mensen, in werk en in de stad

Harlinger Belang heeft afgelopen woensdag ingestemd met gemeentelijke begroting voor 2017. Een begroting waarmee Harlingen, als relatief kleine en zelfstandige gemeente, volgens fractievoorzitter Jappie Saakstra: “investeert in mensen, in werk en in de stad“. Hij refereerde daarbij aan recente en geplande ontwikkelingen in het sociaal domein en in het straatbeeld.

Wel vroeg de raadsfractie aandacht voor een aantal onderwerpen die niet in de begroting stonden genoemd. Zo wil de lokale partij nog in deze raadsperiode stappen zetten op het gebied van lang parkeren en het gebied rondom de veerbootterminal veiliger en aantrekkelijker maken. Ook hield de raadsfractie een pleidooi om het gebied rondom de N31 om te vormen tot een ‘groene long’ met voldoende recreatievoorzieningen.

Verder ontvouwde Harlinger Belang haar plan voor een website, waarop mensen na het invullen van hun woonsituatie en inkomen, direct kunnen zien voor welke minimaregelingen zij in aanmerking komen. Ook zou bij gemeentelijke aanbesteding meer ingezet moeten worden op ‘social return’ en leer-/werkplekken.

Samen met de coalitiepartijen PvdA en CDA, heeft Harlinger Belang een voorstel ingediend om het Harmenspark te renoveren. Dit voorstel werd door de raad aangenomen.

Voor de letterlijke tekst van de algemene beschouwingen klik je hier.
Veel plannen in de gemeentelijke begroting 2017 staan ook vermeld in het verkiezingsprogramma Van Harlinger Belang. Voor een overzicht klik je hier.

 

Related Posts