Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Win een eigen verkeersbord

hb-harlinger-belang-verkeer-bord-harlingen-binnenstad-dereguleren-02Bezoekers van de Facebookpagina van Harlinger Belang kunnen een eigen verkeersbord winnen. Zij maken kans door een bericht te liken en een foto te plaatsen met daarop zo veel mogelijk (verkeers-)borden. Lees de voorwaarden van deze winactie.

Met deze actie wil Harlinger Belang aandacht vragen voor het aantal borden en de situering daarvan in de openbare ruimte. Niet alleen zorgt dit soms voor onoverzichtelijke en zelfs verkeersonveilige situaties, ook ontsieren de borden de monumentale binnenstad. De raadsfractie zal het college woensdag dan ook vragen hier anders mee om te gaan.

Een rondwandeling door de stad leert al snel, dat de Gemeente Harlingen niet zuinig is met het plaatsen van (verkeers-)borden. Dikwijls zijn op enkele vierkante meters meerdere palen geplaatst, met aan elk één of meerdere borden. Harlinger Belang vraagt zich af, of hiermee het overzicht en de verkeersveiligheid wel een dienst wordt bewezen.

In de binnenstad blijft de bevestigingspaal vaak zelfs achterwege. De moderne borden zijn dan aan monumentaal vormgegeven lichtarmaturen bevestigd. Harlinger Belang betreurt het, dat het historisch straatbeeld daarmee wordt ontsierd.

Tijdens de komende raadsvergadering zal raadslid Jan Jellema het college vragen om bij het plaatsen van borden, voortaan meer naar de noodzaak en de locatie van het bord te kijken.

In 2012 nam Harlinger Belang het initiatief om het aantal gemeentelijke regels te verminderen. Het verminderen van het aantal verkeersborden past prima bij deze ambitie. De partij wil dat de Gemeente Harlingen, in navolging van andere gemeenten, het aantal verkeersborden in het straatbeeld verminderd, zonder dat dit ten koste gaat van de verkeersveiligheid.

 

Related Posts