Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Wijkschouw Koningsbuurt: nog steeds onveilig en onverzorgd

Een handjevol raadsleden nam vandaag deel aan de wijkschouw in de Koningsbuurt tijdens de eerste wijkschouw na het zomerreces. Samen met bewoners wandelden zij door de wijk om met eigen ogen te zien, welke zaken aandacht nodig hebben. Conclusie van Harlinger Belang raadslid Ida Soolsma was dat er in de afgelopen jaren weliswaar (kleine) zaken zijn opgepakt, maar dat verkeersveiligheid en netheid toch elk jaar weer op de agenda staan.

Al in 2017 kaartte Harlinger Belang de onveilige verkeerssituatie op de Kanaalweg Oost aan. Op aandringen van Harlinger Belang en de PvdA zou de acuut onveilige situatie ter hoogte van de scouting worden aangepakt. Behalve de reeds aanwezige verkeersdrempel, is hiervan nog weinig te zien. Maar ook nodigt het overgrote deel van de Kanaalweg automobilisten nog steeds uit tot hardrijden. Eerder vroegen wij al om vrij liggende fietspaden. De bewoners zouden daarbij graag trottoir zien.

En als gevolg van de aanleg van de N31 en de ontwikkeling van het Perseverantiaterrein, heeft de wijk een nieuwe verkeersonveilige straat erbij gekregen. De aangelegde rotonde op de Grensweg wordt door fietsers en voetgangers als onveilig beschouwd.

Ook brachten de bewoners de hoeveelheid onkruid in de wijk bij de raadsleden onder de aandacht. Een fenomeen dat Harlinger Belang de laatste jaren en ook in andere wijken signaleert en voor haar mede aanleiding was om haar Meldpunt openbare ruimte te openen. Volgens ons schiet de onkruidbestrijding tekort, met een onverzorgde woonomgeving tot gevolg. Daarbij levert de hoeveelheid hondenpoep op straat in de ogen van de bewoners eveneens geen positieve bijdrage aan de woonomgeving.

Related Posts