Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Verkeerssituatie Koningsbuurt verdient aandacht

De verkeerssituatie in de Koningsbuurt verdient aandacht van het college, aldus Harlinger Belang. Tijdens de raadscommissie van komende woensdag zal raadslid Ida Soolsma-Boomstra het college vragen om op korte termijn met de bewoners in gesprek te gaan om samen met hen tot passende oplossingen te komen.

Naar aanleiding van opmerkingen van bewoners, maakte Harlinger Belang onlangs samen met hen een wandeling door de Koningsbuurt. Daarbij kwamen meerdere zaken aan de orde, die bewoners graag anders zouden willen zien.

Zo kondigde de gemeente twee weken geleden aan, het laatste deel van het voetpad langs de Oude Trekweg te willen verwijderen. Dit tot teleurstelling van omwonenden en wandelaars die dit pad gebruiken voor een ommetje in de wijk.

In de Koningsbuurt wordt zowel gewerkt als gewoond. Met name voetpaden en voldoende openbaar groen dragen bij aan een prettige woonomgeving. Harlinger Belang ziet dan dan ook liever dat het voetpad behouden blijft en de aangrenzende bosschages worden vervangen door gras, in dezelfde stijl als het westelijke deel van de Oude Trekweg.

Bovendien zou dit voetpad juist verlengd moeten worden naar de Kanaalweg. In deze flauwe bocht laat de openbare verlichting te wensen over en zou een separaat voetpad de verkeersveiligheid ten goede komen.

Verder konden de raadsleden zelf waarnemen dat in de Koningsbuurt op de Kanaalweg te snel wordt gereden. De aanwezige drempels en inmiddels vervaagde fietsstroken hebben nauwelijks een snelheidsremmende werking op het verkeer. En hoewel deze weg een belangrijke rol vervult in de ontsluiting van Harlingen, moet het mogelijk zijn om met simpele ingrepen de verkeersveiligheid te verbeteren, aldus Harlinger Belang.

Lees hier de letterlijk tekst van de ingediende vragen.

Related Posts