Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Kanaalweg wordt toch veiliger gemaakt

De Kanaalweg in de Koningsbuurt zal met kleine ingrepen verkeersveiliger worden gemaakt. Een door Harlinger Belang en de PvdA ingediende motie, die wethouder Boon (CDA) hiertoe opriep, werd woensdag door de gehele gemeenteraad gesteund.

Begin dit jaar brachten raadsleden van Harlinger Belang een bezoek aan de Koningsbuurt. Samen met bewoners werd een wandeling door de wijk gemaakt. Daarbij bleek dat de verkeersveiligheid op de Kanaalweg aandacht vergde. De rechte weg nodigt (vracht-)auto’s uit, om sneller dan de maximum snelheid te gaan rijden. Zeker in de donkere avonduren zorgt dit voor fietsers en voetgangers voor gevaarlijke situaties.

En hoewel uit metingen bleek dat op de Kanaalweg inderdaad te snel werd gereden, gaf de wethouder afgelopen maart nog aan, dat de verkeerssituatie wel meeviel. Wel zou de Kanaalweg eigenlijk voorzien moeten worden van vrijliggende fietspaden, echter de investering hiertoe (€ 1,3 miljoen) bleek te hoog.

Voor dit laatste heeft Harlinger Belang begrip, echter de wethouder zijn standpunt ten aanzien van de verkeersveiligheid deelt onze partij zeker niet. Temeer omdat aan deze weg de accommodatie van de scouting is gevestigd, wil Harlinger Belang geen risico’s ten aanzien van de verkeersveiligheid nemen.

In de motie werd dan ook voorgesteld, de verkeersituatie op korte termijn met eenvoudige ingrepen aan te passen, bijvoorbeeld in de vorm van het aanbrengen van duidelijke belijning en/of maatregelen die de weg fysiek of optisch versmallen.

Related Posts