Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Toegankelijkheid strand sterk verbeterd

In oktober 2016 heeft Harlinger Belang een aantal vragen gesteld over de toegankelijkheid van het strand. Zo vroeg Ida Soolsma-Boomstra aandacht voor stallingsmogelijkheden van fietsen en naar een evaluatie van de tijdelijke drijvende ponton. Naar aanleiding hiervan is de toegankelijkheid van het strand de afgelopen maanden sterk verbeterd.

Zo heeft de gemeente het schelpenpad vanaf het parkeerterrein vervangen door nette bestrating, zodat bezoekers het strand schoon kunnen bereiken. Het plaatsen van een fietsenstalling aan de voet van de zeedijk bleek bij het waterschap op bezwaren te stuiten. Daarom heeft de gemeente naast het pad een fietsenstalling gerealiseerd.

De tijdelijke drijvende ponton bleek een groot succes. De gemeente heeft daarom 2 drijvende pontons van maar liefst 25 meter in het water gelegd. Zo kunnen badgasten schoon de Waddenzee betreden. Daarnaast zijn de pontons een leuke attractie voor zowel jong als oud!

Ook wordt door het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) en de Universiteit van Wageningen onderzoek gedaan naar de overlast van de aangespoelde vuiligheid op het strand. Een eerste conclusie is dat dit geen slib blijkt, maar algen. Uit het vervolg van het onderzoek moet blijken hoe deze overlast structureel te voorkomen is.

Overigens is de hoeveelheid aangespoelde algen tot dusver een stuk minder dan vorig jaar. Dit heeft onder andere te maken met een andere windrichting, maar ook verwijdert de gemeente de vuiligheid frequent.

Harlinger Belang pleitte in haar verkiezingsprogramma voor opwaardering van het strand. We zijn dan ook blij met de recente aanpassingen. Onze ambitie ligt echter nog hoger, vandaar dat we ook in de toekomst aandacht voor het strand blijven vragen en op aanpassingen zullen blijven aandringen!

Related Posts