Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Fietsenstalling bij strand en evaluatie ponton

In de raadscommissie van afgelopen woensdag heeft Harlinger Belang diverse vragen gesteld met betrekking tot de toegankelijkheid van het strand.

Afgelopen maanden namen veel badgasten de fiets naar het strand. Fietsen werden daarbij her en der tegen hekken geplaatst. Raadslid Ida Soolsma-Boomstra vroeg het college of voor deze fietsen een eenvoudige stalling kon worden gerealiseerd. Het college heeft toegezegd om in overleg met het Wetterskip Fryslân te kijken waar dit gerealiseerd kan worden.

Ook vroeg de raadsfractie zich af, wanneer een evaluatie van het ponton volgde. Dit ponton werd afgelopen zomer als proef op het strand geplaatst. Hiermee konden badgasten het waddenslik ontwijken. Wethouder Le Roy heeft toegezegd, dat de evaluatie dit jaar plaatsvindt en nodigde iedereen uit hiervoor input te leveren. Ida Soolsma-Boomstra deed daarbij alvast de suggestie om een trappetje aan te brengen, zodat badgasten vanuit het water weer eenvoudig op het ponton konden komen.

 

Related Posts