Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Opruimactie ontsierende verkeersborden van start

Foto met dank aan Joachim de Ruijter Fotografie

Met het verwijderen van een verkeersbord, gaf wethouder Boon (CDA) vandaag het startschot voor een grootschalige opruimactie van verkeersborden. Uit een inventarisatie is gebleken dat deze borden beschadigd, overbodig of onwenselijk zijn. Deze opruimactie is een initiatief van Harlinger Belang.

Harlinger Belang vroeg in februari aandacht voor de hoeveelheid verkeersborden in de openbare ruimte. De vele verkeersborden ontsieren dikwijls het straatbeeld. Ook wordt hiermee het overzicht en de verkeersveiligheid geen dienst bewezen. Raadslid Jan Jellema vroeg het college om, in navolging van de gemeente Leeuwarden, het aantal verkeersborden in het straatbeeld te verminderen.

Het verminderen van het aantal verkeersborden past prima bij onze ambitie om de bureaucratie te verminderen. Sinds 2012 is de hoeveelheid gemeentelijke regelgeving al verminderd en ook de komende tijd zal Harlinger Belang hiervoor aandacht blijven vragen.

Related Posts