Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Standpunt inzake gerucht uitplaatsing exploitant fotozaak

De afgelopen weken circuleerde in diverse media het gerucht, dat de exploitant van de fotozaak gevestigd aan de Voorstraat door de gemeente wordt uitgeplaatst. De gemeente heeft met een persbericht dit gerucht weersproken en ook Harlinger Belang herkent zich niet in dit beeld. Graag schetsen wij ons standpunt in dit dossier.

In de afgelopen jaren heeft de Harlinger VVD meerdere malen gepleit voor de aankoop van het pand tussen het museum en de bibliotheek. De liberalen hebben het college met een motie op pad gestuurd om hier onderzoek naar te doen. Ook Harlinger Belang heeft met dit onderzoek ingestemd. Het bevreemdt ons dat dit onderzoek door enkelen wordt uitgelegd alsof de aankoop van het pand al vaststaat.

Harlinger Belang zet zich in voor het algehele belang van al onze inwoners en kijkt daarbij verder dan de waan van de dag. Wij zullen dat ook doen in dit dossier. Behalve het stimuleren van ondernemerschap en het bevorderen van een levendige binnenstad, betekent dit ook het toekomstbestendig maken van diverse publieke voorzieningen zoals het museum en de bibliotheek.

Wat ons betreft kan dit prima samengaan. Het zou in dit dossier dan ook niet moeten gaan over óf een fotozaak óf een boekenwinkel, maar juist over de uitdaging om beide in de binnenstad te kunnen huisvesten.

Daarbij zouden het museum, de bibliotheek, een private boekwinkel, een galerie en kleinschalige horeca -allen onder één dak- elkaar kunnen versterken. Met de realisatie van dit ‘cultureel kwartier’ zien wij publieke voorzieningen het best gewaarborgd en wordt ook eveneens een bijdrage geleverd aan de levendigheid van de binnenstad.

Dit betekent niet dat Harlinger Belang voor de aankoop van het pand is, waarbij de huidige exploitant zondermeer wordt uitgeplaatst. De raadsfractie zal er bij het college op blijven aandringen dat een win-winsituatie ontstaat. Door de huidige publieke discussie is dit onmogelijk. Harlinger Belang steunt het college dan ook in haar werkwijze, om hier samen met de exploitant van de fotozaak en de verhuurder van het pand over te spreken. Wij wachten daarbij een definitief voorstel met belangstelling af.

 

Related Posts