Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Ontbreken sfeerverlichting binnenstad gemiste kans

De laatste weken bereiken Harlinger Belang vragen en opmerkingen over het ontbreken van sfeerverlichting in de Voorstraat en het omliggende gebied. Bezoekers van de binnenstad missen deze verlichting, zeker omdat andere (binnen-)steden deze tijdens de donkere wintermaanden wel hebben aangebracht. Raadslid Ida Soolsma-Boomstra heeft hierover tijdens de raadscommissie vragen gesteld.

Sinds de oprichting van het ondernemersfonds in 2014, is Stichting Harlingen Promotion voor de financiering en de Harlinger Ondernemersvereniging voor het aanbrengen van de sfeerverlichting verantwoordelijk.

Harlinger Belang vindt het jammer dat het aanbrengen van de verlichting zo lang op zich heeft laten wachten. Juist in de rustige maanden buiten het toeristische seizoen, kan de binnenstad met de sfeerverlichting gezelliger en aantrekkelijker worden gemaakt. De raadsfractie heeft het college dan ook gevraagd zich in te spannen dat volgend jaar de sfeerverlichting eerder wordt aangebracht.

 

Related Posts