Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Omrin gunt Harlinger gemeenschap slechts € 2.000

Omrin draagt jaarlijks slechts € 2.000 bij aan de activiteiten van de diverse verenigingen en stichtingen in de gemeente Harlingen. Dit valt op te maken uit de beantwoording van schriftelijke vragen van Harlinger Belang. Raadslid Jan Jellema is ronduit teleurgesteld.

In 2012 riep Harlinger Belang de directie van Omrin op, om meer maatschappelijke betrokkenheid met Harlingen te tonen. Omrin werd uitgedaagd een grotere, structurele bijdrage te leveren aan het toeristisch product in Harlingen. Bijvoorbeeld in de vorm van sponsoring van evenementen of door bijdragen aan investeringsprojecten en het ondernemersfons. Omrin verklaarde publiekelijk deze handschoen te willen oppakken.

Dat Omrin zich hier nu met € 2.000 vanaf maakt, is dan ook de zoveelste teleurstelling voor de Harlinger bevolking“, aldus raadslid Jan Jellema, refererend naar andere beloften waaraan Omrin tot dusver geen invulling heeft gegeven, zoals de bouw van een virtuele pijp, het geplande vervoer over het water en de hoeveelheid arbeidsplaatsen. “Het toont nogmaals pijnlijk aan, dat de directie niet beseft wat de bouw van de Reststoffen Energiecentrale in de Harlinger gemeenschap teweeg heeft gebracht en welke morele verplichting er op haar schouders rust.”

Ook de Gemeente Harlingen is teleurgesteld en gaat in gesprek met Omrin, zo schrijft ze in haar beantwoording. Harlinger Belang wacht de uitkomsten van dit gesprek met belangstelling af.

 

Related Posts