Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Omrins maatschappelijke plus voor Harlingen blijft uit

Harlinger Belang vraagt zich af in welke mate Omrin de afgelopen jaren Harlinger evenementen heeft gesponsord en wat het bedrijf heeft bijdragen aan (toerisme-)projecten en het ondernemersfonds in Harlingen. Daar waar Omrin in 2014 nog sponsor van de Tall Ships Races was, geeft zij de laatste jaren nauwelijks invulling aan deze zogenaamde ‘maatschappelijke plus’, constateert de raadsfractie. Harlinger Belang stelt hierover schriftelijke vragen.

Eind 2012 heeft gemeenteraad de uitkomsten van het enquêteonderzoek naar de ReststoffenEnergieCentrale besproken. Ook een reeks verbetervoorstellen is daarbij aan de orde geweest. Aanvullend hierop riep Harlinger Belang de directie van Omrin op, om meer maatschappelijke betrokkenheid met Harlingen te tonen. Door alles dat zich in de afgelopen rondom de REC heeft plaatsgevonden, associëren inwoners Omrin en de REC met iets negatiefs. Bovendien past het toeristisch imago van Harlingen niet bij het negatieve imago van de afvaloven.

Fractievoorzitter Jappie Saakstra heeft Omrin in 2012 dan ook uitgedaagd om een grotere, structurele bijdrage te leveren aan het toeristisch product in Harlingen. Bijvoorbeeld in de vorm van sponsoring van evenementen of door bijdragen aan investeringsprojecten en het ondernemersfonds.

Omrin verklaarde destijds publiekelijk deze handschoen te willen oppakken. Zo was zij in 2014 Port-hoofdsponsor van de Tall Ships Races in Harlingen. Ook leverde Omrin een financiële bijdrage voor 10 trainees en verzorgde zij de inzameling van afval op het evenemententerrein.

Sindsdien is het echter stil gebleven. En dat terwijl andere bedrijven zich jaarlijks wel inspannen om Harlingen en haar evenementen op de kaart te zetten. Harlinger Belang wacht de beantwoording van haar vragen met belangstelling af, maar roept tegelijkertijd Omrin op, om duidelijker te communiceren over haar bijdrage aan de Harlinger gemeenschap.

Related Posts