Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Wethouder gaat alsnog naar verkeersdruppel Havenweg kijken

Tijdens de laatste raadsvergadering gaf wethouder Boon (CDA) aan, alsnog gaan kijken naar de gewraakte verkeersdruppel op de Havenweg. Eerder was hij dat, naar aanleiding van schriftelijke vragen van Harlinger Belang, nog niet van plan. We zijn dan ook blij met het voortschrijdende inzicht van de wethouder.

Tijdens de laatste raadsvergadering van dit jaar gaf wethouder Boon (CDA) aan, alsnog gaan kijken naar de gewraakte verkeersdruppel op de Havenweg. Eerder was hij dat, naar aanleiding van schriftelijke vragen van Harlinger Belang, nog niet van plan. De raadsfractie is dan ook blij met het voortschrijdende inzicht van de wethouder.

Reden dat de wethouder nu alsnog overstag gaat, is het feit dat de bewonerscommissie van het appartementencomplex De Helling in een brief aan de gemeenteraad haar beklag deed. Bewoners hebben last van het stilstaande verkeer en de hiermee gepaard gaande geluids- en geuroverlast.

De raadsfracties Harlinger Belang en HOOP vroegen tijdens de raadsvergadering hier aandacht voor deze klachten en vroegen de wethouder om concrete actie.

In schriftelijke vragen schetste Harlinger Belang eerder al de verkeersoverlast die het obstakel op de Havenweg dikwijls veroorzaakt. De raadsfractie baseerde zich op opmerkingen die haar tijdens de jaarlijkse gemeentelijke wijkschouw herhaaldelijk ter ore kwamen. Zeker wanneer de spoorwegovergang weer vrij is na een passerende trein en met voorbijgaand bus- en vrachtverkeer staat het verkeer dikwijls vast.

De wethouder gaf tijdens de vergadering aan, de verkeersituatie opnieuw te bekijken en in gesprek te gaan met de bewoners.

Related Posts