Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Vragen over het nut en de overlast van verkeersdruppel Zeeweg

Harlinger Belang plaatst vraagtekens bij het nut van de ‘verkeersdruppel’ op de Zeeweg. De raadsfractie stelt hierover schriftelijke vragen. Daarbij vraagt de partij ook aandacht voor overlast die het obstakel dikwijls veroorzaakt.

De verkeersdruppel (een soort vluchtheuvel) is aangebracht bij de herinrichting van de Havenweg in 2010. Deze is tussen de kruisingen met de Caspar di Robblesstraat en de Westerzeedijk geplaatst. Harlinger Belang vraagt zich af, of dit wel echt nodig is. De kruising Zeeweg/Westerzeedijk bevat een flauwe bocht en hoogteverschil in de bestrating. Hierdoor kan per definitie niet snel gereden worden in deze straat.

Met regelmaat veroorzaakt de verkeersdruppel dan ook een verkeersopstopping op de Zeeweg. Met name bij of nadat de spoorwegovergang is gesloten of bij het passeren van bus- en vrachtverkeer staat het verkeer op de Zeeweg vast.

Sinds het naastgelegen appartementencomplex De Helling in 2015 wordt bewoond, ervaren ook bewoners in de zomermaanden -wanneer de ramen geopend zijn en de balkons in gebruik zijn- overlast van deze verkeersopstoppingen. Wat Harlinger Belang betreft, des te meer reden om het nut van de verkeersdruppel te evalueren.

Related Posts