Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Vroege vogels riskeren boete bij opstellen huisvuilcontainer

Afgelopen week kondigde de gemeente aan dat zij komende tijd de handhaving op hondenpoep en afval gaat aanscherpen. Wat Harlinger Belang betreft een positieve ontwikkeling, maar wij vragen ons tegelijkertijd af, of het college hiermee niet doorschiet in haar doel om overlast te beperken. De raadsfractie heeft hierover dan ook schriftelijke vragen ingediend.

Een aantrekkelijke woon- en werkomgeving is een van de speerpunten van Harlinger Belang. Meerdere malen heeft de raadsfractie hier aandacht voor gevraagd. De toegang tot het strand, de verkeerd gestalde fietsen op de Waddenpromenade en het achterstallig onderhoud aan het Harlinger Bos zijn hier recente voorbeelden van.

Ook onze partij bereiken klachten over hondenpoep en (zwerf-)afval in het straatbeeld. We zijn dan ook blij dat de gemeente hierop extra controle gaat uitoefenen.

Het college kondigt echter ook een controle aan, op het opstellen van huisvuilcontainers. In een persbericht beschrijft de gemeente dat huisvuilcontainers niet vóór 7:00 uur en niet ná 22:00 uur aan de weg mogen staan. Harlinger Belang kan zich echter goed voorstellen, dat inwoners die vroeg naar hun werk vertrekken of hiervan juist laat terugkomen, zich niet aan deze opsteltijden kunnen houden. Zij riskeren daardoor straks een boete van € 99.

De raadsfractie heeft het college dan ook om tekst en uitleg gevraagd. Via onze poll op www.harlingerbelang.nl hoort Harlinger Belang graag, wat inwoners vinden van de huidige opsteltijden.

 

Related Posts