Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Voetpad langs Oude Trekweg in ere hersteld

In februari maakte de gemeente bekend, een deel van het voetpad langs de Oude Trekweg te willen verwijderen. Zij kwam tot dit besluit, omdat het pad volgens de gemeente nauwelijks werd gebruikt. Onder andere overhangende beplanting getuigden hiervan, aldus de gemeente.

Naar aanleiding van de commotie die dit teweeg bracht, brachten de raadsleden van Harlinger Belang een bezoek aan de Koningsbuurt en gingen met bewoners in gesprek.

Het voetpad langs het meest oostelijke deel van de Oude Trekweg is een geliefd wandelpad. Alleen juist doordat de gemeente nauwelijks onderhoud aan het openbaar groen en de bestrating verrichtte, werd het pad steeds minder gebruikt. Ida Soolsma-Boomstra pleitte bij wethouder Boon (CDA) dan ook voor behoud van het voetpad en beter groenonderhoud. En met succes!

Inmiddels is het voetpad voorzien van nieuwe bestrating en is tevens het omliggende groen keurig gesnoeid.

Tijdens ons wijkbezoek hoorden wij ook klachten over de verkeerssituatie in de Koningsbuurt. De raadsfractie is hierop nog volop mee bezig, maar constateert met tevredenheid, dat de eerste stappen zijn gemaakt!

Related Posts