Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Vanaf volgend jaar een ruimer en eerlijker kwijtscheldingsbeleid

Afgelopen woensdag heeft de gemeenteraad ingestemd met een ruimer en eerlijker kwijtscheldingsbeleid. Behalve de afvalstoffenheffing, wordt voortaan ook kwijtschelding verleend voor de onroerendezaakbelasting, rioolheffing en de leges van een identiteitskaart. Ook ondernemers kunnen met ingang van 2017 een verzoek tot kwijtschelding door voor de gemeentelijke aanslag van hun privéhuishouden.

Aanpassing van het kwijtscheldingsbeleid was een van de punten in het verkiezingsprogramma van Harlinger Belang en is overgenomen in het coalitieprogramma van PvdA, Harlinger Belang en CDA. Het college heeft hier de afgelopen periode uitvoering aan gegeven.

Harlinger Belang raadslid Jellema stelde in zijn betoog, dat Harlingen straks tot de gemeenten met het ruimste kwijtscheldingsbeleid behoort. Iets dat ook past bij een gemeente die zich etaleert met een ‘ruimhartig sociaal beleid’.

Naar schatting komen naast de huidige 500 gezinnen, straks 30 extra gezinnen in aanmerking voor kwijtschelding van de diverse belastingen. Zij hebben straks, afhankelijk van hun situatie, tot € 500 per jaar meer te besteden. Daarnaast krijgen alle 530 gezinnen straks hun identiteitskaarten vergoed.

 

Related Posts