Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Tijdelijke kruising Grensweg zorgt voor onveilige situaties

verkeer-n31-grensweg-harlingen-onveilig-kinderen-hb-harlinger-belang-lokaal-partij-gemeente-wethouder-soolsma-aquaduct-pvda-cda-vvd-d66-groen-links-sp-cuAl een halfjaar is aannemer Ballast Nedam druk bezig om het huidige tracé van de N31 te verleggen, te verbreden en verdiept aan te leggen. Het is begrijpelijk dat dit gepaard gaat met het nodige overlast voor omwonenden en verkeerdeelnemers. Echter, de tijdelijke kruising die sinds kort aan de Grensweg is gerealiseerd, zorgt wel voor een hele onveilige situatie. Aanleiding voor raadslid Ida Soolsma om hier tijdens de raadscommissie bij de wethouder aandacht voor te vragen.

Zo heeft het verkeer uit de Oosterparkwijk, ondanks de doorgaande weg, op deze kruising tegenwoordig voorrang meer. Ook verkeer dat op de Grensweg de Oosterparkwijk in wil rijden, moet voortaan voorrang geven aan het verkeer op de afbuigende ‘Almenumerweg’. Fietsende schoolkinderen, die zich door deze verkeerssituatie moeten manoeuvreren, en slecht weer maken de chaos compleet.

De wethouder heeft toegezegd de verkeerssituatie nauwlettend te volgen. Evenals onze raadsfractie vanzelfsprekend!

Related Posts