Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Speelplezier speeltuin Oosterparkweg in het geding

hb-harlinger-belang-speeltuin-oosterpark-harlingen-veiligheidMeerdere toestellen in de speeltuin aan de Oosterparkweg maken een versleten indruk. De speeltoestellen zijn beschadigd en hoog nodig aan een opknapbeurt of vervanging toe. Raadslid Ida Soolsma-Boomstra vreest zelf bij enkele speeltoestellen voor veiligheid van de kinderen. Reden voor Harlinger Belang om hier in de eerstvolgende raadscommissie dan ook aandacht voor te vragen.

De laatste tijd bereiken de raadsfractie meerdere opmerkingen over het achterstallige onderhoud van de speeltuin naast het wijkcentrum ‘De Koegelbult’. Na een bezoek aan de speeltuin, werd duidelijk dat hier snel iets moet gebeuren voordat er ongelukken volgen.

De gemeente is verantwoordelijk voor de veiligheid van de speeltuin. Het onderhoud en de aanschaf van speeltoestellen is echter de verantwoordelijkheid van de wijkvereniging.

Toch stelt Harlinger Belang dat het niet zo kan zijn, dat speeltoestellen niet tijdig worden vervangen? Niet alleen komt hierdoor de veiligheid in geding, maar nog belangrijker is dat de kinderrijke Oosterparkwijk, toch een goede speeltuin zou moeten hebben. Zeker omdat de gemeente het bewegen van jongeren stimuleert.

 

Related Posts