Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Schriftelijke vragen verpauperde pand aan de Vierkantsdijk

Het pand van de voormalige kringloopwinkel vormt al jaren een blikvanger in de Oosterparkwijk. In negatieve zin helaas. Harlinger Belang heeft het college schriftelijke vragen gesteld omtrent de (her-)ontwikkeling van dit verpauperde pand aan de Vierkantsdijk. “Het pand leent zich goed voor woningbouw“, aldus de raadsfractie.

Nadat de kringloopwinkel eind 2012 uit het pand verhuisde, werd hierin in 2013 een hennepkwekerij met ruim 100 plantjes aangetroffen. De ontmanteling van de kwekerij heeft zijn sporen nagelaten. En hoewel het pand nadien wisselend in gebruik was, heeft de leegstand het pand de laatste jaren geen goed gedaan.

Harlinger Belang vindt dit zonde. Niet alleen misstaat het verpauperde pand in de woonwijk. Ons bereiken ook regelmatig berichten over mensen die een betaalbare koop- of huurwoning in Harlingen proberen te bemachtigen, maar hierin niet slagen. Herontwikkeling van het pand zou voor een aantal van deze mensen een oplossing kunnen bieden.

De raadsfractie wil dan ook weten of in de afgelopen jaren bij het college dergelijke plannen zijn neergelegd. En zo ja, waarom deze dan zijn afgewezen. Alle schriftelijke vragen lees je hier.

Related Posts