Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

College passeert gemeenteraad bij extra subsidie Visserijdagen

Daar waar het nieuwe college van PvdA/CDA/VVD bij haar start er nog op aandrong, om vooral samen met alle partijen de stad te willen besturen, is van deze intentie -amper een half jaar later- al weinig meer over. Zo bleek afgelopen woensdag tijdens de raadsvergadering, toen werd gesproken om het Comité Visserijdagen een extra subsidie toe te kennen van € 16.000.

Toen bleek dat het college deze extra subsidie al had overgemaakt zonder dat de gemeenteraad hierover had kunnen spreken en besluiten, eiste de heer Erents (HOOP) excuses van het college. Echter, het oudste raadslid van Nederland ving bot bij wethouder Kuiken. Deze laatste vond dat het college, gelet op de meerderheid van de coalitie en het door haar geïnitieerde ‘bestuursakkoord’, deze stap wel kon nemen.

Dit kwam de heer Kuiken op forse kritiek te staan. Niet alleen van HOOP, maar ook van Harlinger Belang, D’66 en Wad’n partij. Er vielen opmerkingen te noteren van “We zitten hier dus voor Jan met de korte achternaam” (Harlinger Belang) en “Noem het bestuursakkoord voortaan maar coalitieakkoord” (D’66). Echter, in plaats van simpel ‘sorry’, kregen de partijen een arrogante en korzelige wethouder tegenover zich. En dat terwijl ook hij met zijn jarenlange ervaring donders goed weet, dat de gemeenteraad het budgetrecht heeft.

Dit alles belooft in onze ogen weinig goeds voor de toekomst. Tijdens de volgende raadsvergadering wordt gesproken over de gemeentelijke begroting van 2019 en de plannen die alle raadsfracties voor de toekomst hebben. Gaan we terug naar de oude bestuurscultuur van het college van PvdA/CDA? Naar de achterkamertjespolitiek? We zullen het zien!

Related Posts