Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Pleidooi voor uitbreiding overvolle fietsenstalling station

hb-harlinger-belang-fiets-stalling-station-harlingen-02Wie wel eens op de fiets naar het treinstation gaat, herkent het ongetwijfeld. Dikwijls is de fietsenstalling overvol. Fietsen staan soms rijen dik in de stalling gepropt met alle overlast en schade van dien. Ook geven de vele fietsen een rommelig beeld.

Harlinger Belang raadslid Ida Soolsma-Boomstra heeft woensdag aandacht gevraagd voor dit probleem. Daarbij heeft ze het college verzocht om dit bij de eigenaar van de fietsenstalling aan te kaarten. Wat Harlinger Belang betreft, zal Prorail met een structurele oplossing moeten komen.

Ook kaartte de raadsfractie de verzakkingen in de bestrating aan. Deze zorgen niet alleen voor plasvorming, maar op een aantal plekken ook voor gevaarlijke situaties.

Het college heeft aangegeven reeds in gesprek te zijn met Prorail en dat de spoorbeheerder een uitbreiding van het aantal fietsenstallingen in het vooruitzicht heeft gesteld. Naar aanleiding van onze vragen heeft het college toegezegd om beide zaken (nogmaals)bij Prorail te zullen aankaarten.

 

Related Posts