Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Plaatsing zonnepanelen gemeentelijke gebouwen weer een stap dichterbij

Nog dit jaar zullen de daken van MFC Het Vierkant, de Waddenhal en het gebouw van gemeentewerken worden uitgerust met in totaal 1.700 zonnepanelen. Voor de levering en installatie tekenden de gemeente en Mensonides Installatie B.V. deze week een overeenkomst.

Eindelijk”, zo verzucht Harlinger Belang raadslid Jan Jellema. Al in 2015 werd de Duurzaamheidsnota vastgesteld. Hierin schreef de gemeente dat zij zonnepanelen op de daken van gemeentelijke gebouwen wilde plaatsen. Toen dit begin 2017 nog steeds niet het geval was, vroeg Jellema het college waarom dit zo lang op zich liet wachten.

De plaatsing van zonnepanelen komt uit het Harlinger Belang verkiezingsprogramma 2014-2018. Wij willen dat de gemeente het goede voorbeeld geeft in haar streven naar duurzaamheid. Ook verwachten wij dat met deze zonnepanelen kan worden bespaard op de gemeentelijke energiekosten. Dat een lokaal bedrijf deze opdracht nu mag uitvoeren, zien wij als een mooie bijvangst!

Met de levering en installatie van de zonnepanelen is maar liefst € 500.000 gemeenschapsgeld gemoeid. Een forse greep uit de gemeentekas.

Harlinger Belang stelt daarom schriftelijke vragen. Zo willen wij weten hoe de aanbesteding van deze opdracht heeft plaatsgevonden en of dit volgens de (begrotings-)regels is gebeurd. Ook vragen wij aandacht voor de mogelijkheid tot social return. Hierbij vraagt de gemeente dat bij de uitvoering van de opdracht werk- en leerplekken worden aangeboden.

Lees hier onze schriftelijke vragen. De beantwoording ervan zal naar verwachting eind februari plaatsvinden.

Related Posts