Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Wachten op zonnepanelen gemeentelijke gebouwen

“Hoe lang moet het duren om zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen te plaatsen?” vroeg Harlinger Belang raadslid Jan Jellema zich afgelopen woensdag af. Al in 2015 had de gemeente plannen om zonnepanelen op de Waddenhal te plaatsen, maar tot dusver is hiervan nog niets gerealiseerd. En dat terwijl een gemiddeld huishouden er minder dan een maand over doet, aldus Jellema.

In haar verkiezingsprogramma pleitte Harlinger Belang voor het plaatsen van zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen, te beginnen bij de Waddenhal. Daarmee willen wij dat de gemeente concreet het goede voorbeeld geeft om iets aan duurzaamheid te doen en niet blijft hangen in mooie woorden. Bovendien verwachten wij dat met deze zonnepanelen wordt bespaard op de gemeentelijke energiekosten.

Ons verkiezingspunt is opgenomen in het coalitieprogramma. In 2015 heeft de gemeenteraad bovendien een Duurzaamheidsnotitie vastgesteld, waarin stond dat de zonnepanelen in 2016 of 2017 op gemeentelijke gebouwen werden geplaatst. Reden voor Harlinger Belang om het college te vragen hoe de plannen vorderen en waarom dit alles zo lang moet duren.

Wethouder Boon antwoordde, dat de gemeente nog steeds de ambitie heeft om de zonnepanelen te plaatsen, maar dat hij dit zonder gemeentelijke kosten probeert te realiseren. Dit blijkt helaas meer tijd te kosten dan vooraf werd gedacht omdat bijvoorbeeld de dakcontructies van de gemeentelijke gebouwen niet stevig genoeg zijn. Desondanks verwacht hij dat in 2017 alsnog de zonnepanelen op de Waddenhal zullen worden geplaatst.

 

Related Posts