Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Opruimen vuurwerk is gezamenlijke taak voor gemeente en inwoners

Harlinger Belang wil dat het afgestoken vuurwerk en ander afval uiterlijk 2 januari door de gemeente wordt opgeruimd. Dit bepleitte raadslid Ida Soolsma namens de lokale partij tijdens de laatste raadscommissie van dit jaar. Ook stelde Harlinger Belang voor, dat inwoners meehelpen het afval op te ruimen door dit op straat te vegen, zodat de gemeentelijke veegauto’s dit mee kunnen nemen.

De raadsfractie ontving vorig jaar van inwoners opmerkingen over de hoeveelheid vuurwerkafval die ruim na de jaarwisseling in het straatbeeld aanwezig was. “Niet alleen geeft dit een rommelige indruk en is dit belastend voor het milieu“, aldus Soolsma, “ook vormt het vuurwerkafval een risico voor kinderen die -ondanks de vele waarschuwingen- proberen om vuurwerk opnieuw af te steken“.

Het college heeft toegezegd om inwoners hierover te informeren en zich in te spannen om dit jaar het vuurwerkafval zo snel mogelijk op te ruimen.

 

Related Posts