Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Ondergrondse perscontainer Zuiderhaven laat op zich wachten

Al enkele jaren is het Harlinger Belang een doorn in het oog: de perscontainer op de kade van de Zuiderhaven. Niet alleen is deze ontsierend in het straatbeeld, ook zorgt de container voor stank- en geluidoverlast. De bewoners van het Havenkwartier klaagden tijdens ons wijkbezoek eveneens over de container. Zij vroegen zich terecht af, wanneer deze wordt vervangen voor een ondergronds exemplaar. Raadslid Jan Jellema vroeg tijdens de raadscommissie om opheldering.

De gemeenteraad heeft al in 2014 € 150.000 beschikbaar gesteld voor het vervangen van de perscontainer. De laatste jaren lezen wij uit de jaarrekening van de Gemeente Harlingen dat er wel plannen voor vervanging zijn en de uitvoering hiervan binnenkort zal plaatsvinden. Tot op heden is concrete actie echter uitgebleven.

Wethouder Boon (CDA) gaf aan dat de gemeente, Omrin en de Bruine Zeilvaart het eerder niet eens konden worden over het gebruik van de ondergrondse container. In 2016 besloot de wethouder om vervanging van de perscontainer aan de Zuiderhaven op te nemen in plan voor ondergrondse containers voor de hele binnenstad.

Harlinger Belang is voorstander van ondergrondse containers in de binnenstad. Hiermee maken we de binnenstad aantrekkelijker voor zowel de bewoners als de bezoekers. Dat de vervanging van de perscontainer op de Zuiderhaven hierop moet wachten betreuren wij en had naar onze mening ook niet nodig geweest.

De wethouder heeft toegezegd dat in september het voorstel aan de gemeenteraad wordt gepresenteerd. Vervanging zou dan in 2018 kunnen plaatsvinden.  De raadsfractie volgt dit nauwlettend.

Related Posts