Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Netwerkbijeenkomst lokale partijen over stand van zaken WMO

harlingen-harlinger-belang-lokaal-hb-partij-provincaal-provincie-pbf-kardan-zorggroep-bijeenkomst-netwerk.jpg

Begin dit jaar werden gemeenten verantwoordelijk voor 3 grote overheidstaken in het sociaal domein. Onder grote tijdsdruk en met forse kortingen op het budget, hebben gemeenten hier zo goed mogelijk invulling aan gegeven. Nu het eerste jaar teneinde loopt, is het tijd om de balans op te maken en, waar nodig, bij te sturen.

Harlinger Belang was zaterdag gastheer voor de halfjaarlijkse bijeenkomst van Provinciaal Belang Friesland (PBF). Dit samenwerkingsverband van lokale partijen had speciaal voor deze bijeenkomst drs. de heer Peters uitgenodigd. De heer Peters is juridisch adviseur bij Stimulansz en gespecialiseerd in de WMO, AWBZ en Wlz.

Samen met onze collega’s uit andere gemeenten hebben wij uitvoerig gesproken over de wijze waarop gemeenten uitvoering geven aan de WMO. Belangrijk onderwerp hierbij was de huishoudelijke hulp. Maar ook de wijze (PGB of in natura) waarop dit gebeurt, was onderwerp van discussie.

Al met al een nuttige bijeenkomst die ons, samen met de ervaringen van inwoners en hulpverleners, helpt om de zorg te verbeteren en onze gemeente sociaal te houden!

Related Posts