Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Maria le Roy tekent bestuursovereenkomst Willemshaven

In 2010 was Harlinger Belang de eerste politieke partij die herstructurering van de Willemshaven als speerpunt in haar verkiezingsprogramma vermeldde. Wij pleitten destijds voor het opstarten van de herstructurering voor het einde van 2013. Daarbij zou de Willemshaven onderdak moeten bieden aan een aantrekkelijke marina met als doel om een nieuwe doelgroep toeristen aan te trekken en de bestedingen aan de wal te vergroten.

Afgelopen week gaven Provincie Fryslân en Gemeente Harlingen het officiële startschot om de Willemshaven te ontwikkelen tot een haven met internationale allure. Harlinger Belang wethouder Maria le Roy tekende in een speciaal daarvoor ingerichte ontvangsthal ‘Cruise Port Harlingen’ de bestuursovereenkomst. Gedeputeerde De Vries ontving de officiële aanvraag voor een bijdrage van Wurkje Foar Fryslân, voor de nieuw aan te leggen voorzieningen voor Cruise Port Harlingen.

Beide projecten maken deel uit van het Masterplan Waterfront Harlingen, waarvan de afgelopen jaren -eveneens onder verantwoordelijkheid van Maria le Roy- een aantal projecten zijn gerealisseerd. Zo werd een nieuwe SAS-steiger aangelegd. Ook kreeg de Prinsenstraat een facelift. Voor watersporters en dagjesmensen kwam er een drijvende nieuwe sanitaire voorziening. De Noordoostersingel werd aangepakt zodat watersporters daar veilig van boord kunnen.

Maria le Roy wist tijdens de laatste commissievergadering eveneens te melden dat de aanbestedingsprocedure voor de marina en de door Harlinger Belang bepleitte renovatie van het entrepotdok, in 2015 van start zullen gaan. Na jarenlange voorbereiding, zullen 2015 en de volgende jaren dan ook in het teken staan van zichtbare resultaten!

 

Related Posts