Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Mag Arriva veerbootterminal zomaar links laten liggen?

Onlangs besloot busmaatschappij Arriva tot een aanpassing van haar dienstregeling tijdens de zomermaanden. Zo werd een aantal buslijnen ingekort en werd de veerbootterminal zelfs geheel niet meer aangedaan. Het besluit leidde zowel binnen als buiten Harlingen tot veel negatieve reacties.

Ook Harlinger Belang is niet blij met deze versobering van de dienstregeling. Dit is niet in het belang van bewoners en bezoekers van onze stad. Bovendien beperkt dit besluit de bereikbaarheid van de veerbootterminal wat haaks staat op de eerdere insteek om eilandbezoekers juist met het openbaar vervoer te laten komen.

Als reden voor deze tijdelijke aanpassing, droeg Arriva de zomerdrukte bij de veerbootterminal aan. In navolging van de VVD-raadsfractie, hebben wij hierover vragen gesteld aan het college. Zo vragen wij, of en in hoeverre Arriva een dergelijke ingrijpende wijziging kan doorvoeren. Het openbaar vervoer wordt door de provincie periodiek middels concessie verleend. Tijdens deze aanbestedingsprocedure worden in een bestek de gewenste busverbindingen vrij nauwkeurig beschreven.

Het college heeft inmiddels een gesprek aangekondigd met Arriva, de provincie en Rederij Doeksen. Harlinger Belang spreekt de verwachting uit, dat tijdens dit gesprek ook wordt gesproken over structurele oplossingen. Eerder hebben wij gepleit voor aanpassing van de gehele Waddenpromenade om de verkeersveiligheid bij de veerbootterminal en op de Oude Ringmuur te vergroten.

Update 24/09/16: Lees hier de beantwoording van de schriftelijke vragen.

Related Posts