Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Kwaliteitsslag Trebolbuurt laat op zich wachten

De Trebolbuurt gaat op de schop. Dat was de boodschap die bij bezoekers van de in mei 2019 georganiseerde bewonersavond is blijven hangen. En hoezeer dit nodig is, bleek wel uit de wijkschouw die de gemeente afgelopen maandag organiseerde. Echter op een spoedige en grondige aanpak van hun buurt hoeven de bewoners nog niet te rekenen als het aan dit college ligt.

De Trebolbuurt kenmerkt zich door compacte bebouwing. De bijna 400 woningen staan in vergelijking met de andere woonwijken in Harlingen het dichtst op elkaar. En dit is ook terug te zien in de beperkte ruimte voor openbaar groen en parkeerplaatsen. Voor de gemeente was dit in 2019 aanleiding om studenten stedenbouwkunde van de NHL Stenden Hogeschool te laten kijken of het ook anders kon. Hun schetsen presenteerden zij tijdens een bewonersavond. Het resultaat: de wijk zou ruimtelijker worden door herbestratingswerkzaamheden en zou bovendien ook groener worden.

Ruim een jaar later bleek tijdens de -overigens niet druk bezochte- wijkschouw dat de situatie nog niet veel anders is. De kwaliteit van de bestrating is op meerdere plekken slecht. Samen met de her en der geparkeerde auto’s leidt dit tot onveilige situaties. En ook in deze wijk zien we de gevolgen van de ontoereikende onkruidbestrijding door de gemeente.

Daarmee lijkt de wijkschouw een herhaling te zijn van die van oktober 2018. “Het wordt tijd dat de plannen die de bewoners eerder in het voorzicht zijn gesteld worden uitgevoerd. Het kan niet zo zijn dat grofweg € 1 miljoen wordt uitgegeven aan fietstunnel bij Midlum, terwijl de woonwijken verpauperen“, aldus raadslid Ida Soolsma-Boomstra.

Related Posts