Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Kabeltax redt financiën Gemeente Harlingen

Eerlijk is eerlijk, bovenstaande titel en de term “Kabeltax” komen uit de Harlinger Courant van 26 juni 2020 (lees hier het volledige artikel). Maar deze vat goed samen hoe door onze vasthoudendheid, de gemeente in 2019 niet de rode cijfers in duikelt.

In de vorige raadsperiode in 2016 vond er tussen de coalitiepartijen PvdA/HB/CDA een discussie plaats over het heffen van precariobelasting, een belasting op kabels en leidingen in de gemeentegrond. Harlinger Belang kwam met dit initiatief en kreeg bijval van de PvdA. De partij van wethouder Boon (CDA) was tegen. Na lang aandringen van onze partij, is deze ‘Kabeltax’ uiteindelijk wel aan Liander opgelegd. Met terugwerkende kracht heeft dit over de jaren 2015 tot en met 2019 totaal circa € 3,6 miljoen euro opgebracht.

Daarmee kwam het resultaat voor de gemeente vorig jaar uit op een overschot van ruim € 2 miljoen. Zonder de inkomsten uit de zogenaamde kabeltax waren de jaarcijfers in 2019 circa € 1,6 miljoen negatief geweest.

We hoeven geen bloemen, wethouder Boon, het is u van harte gegund; het wordt u gratis aangeboden in het Belang van Harlingen!

Related Posts