Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Interpellatie om resterende vragen REC beantwoord te krijgen

De afgelopen weken staat de Reststoffen Energie Centrale (REC) weer volop in de belastingstelling. Dit naar aanleiding van de verhoogde dioxine-uitstoot in oktober 2015. Eerder heeft Harlinger Belang schriftelijke vragen gesteld aan het college. Ook nam de raadsfractie, samen met de PvdA en het CDA, het initiatief tot een informatieve raadsvergadering waarin deskundigen vragen gesteld konden worden. Helaas was tijdens deze raadsvergadering slechts beperkt ruimte voor onze vragen.

Net als bij de inwoners van Harlingen, Midlum en Wijnaldum, leven ook bij ons nog veel vragen. Onze voltallige raadsfractie heeft de afgelopen dagen de bijeenkomsten van Stichting Afvaloven Nee en de Provinciale Staten bijgewoond. Tijdens deze bijeenkomsten zijn een aantal van onze vragen beantwoord, maar zijn ook weer nieuwe vragen ontstaan. Om deze vragen toch beantwoord te krijgen, heeft de raadsfractie een verzoek tot interpellatie ingediend voor de raadsvergadering van woensdag 24 februari. Wanneer de raad instemt met ons verzoek, zal het college om antwoord worden gevraagd op een 17-tal vragen en kan de raad reageren op deze beantwoording.

Related Posts