Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Initiatief tegen toenemende en complexe gemeentelijke regelgeving succes

De hoeveelheid gemeentelijke regels is afgelopen woensdag weer een stukje verder teruggedrongen. De raad ging unaniem akkoord met het aanpassen van een aantal verordeningen en een aantal overbodige verordeningen zelfs geheel in te trekken. Als initiatiefnemer van het verminderen en vereenvoudigen van gemeentelijke regelgeving, was de raadsfractie van Harlinger Belang erg blij met deze tweede herzieningsronde van het college.

In de afgelopen jaren bereikten Harlinger Belang steeds meer geluiden, dat de gemeentelijke regelgeving alsmaar toenam, soms gedateerd en te ingewikkeld was en op een aantal punten zelfs tegenstrijdig was. Alle beloften van politieke partijen en vorige colleges ten spijt, constateerde de raadsfractie dat van het zogenaamde ‘dereguleren’ in de praktijk nauwelijks werk werd gemaakt.

Dit was voor ons dan ook reden om in 2012 zelf met een (initiatief-)voorstel te komen. Onder de titel ‘Minder regels, meer dienstverlening’ werd het college opgeroepen nu echt werk te maken van het verminderen en vereenvoudigen van gemeentelijke regels. Ons voorstel kon in de toenmalige raad rekenen op maximale steun.

Eind 2013 kwam het college met haar eerste resultaten. Maar liefst 16 gedateerde en overbodige verordeningen werden ingetrokken. Afgelopen woensdag werden nog een keer 6 verordeningen ingetrokken en een drietal vereenvoudigd. Bovendien zei het college toe, dat de komende tijd ook andere regelgeving zal worden geëvalueerd en zo mogelijk worden vereenvoudigd.

Daarmee mag ons initiatief een waar succes worden genoemd! Harlinger Belang is blij dat nu werk wordt gemaakt, om een grote ergernis van inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties weg te nemen en zal hier ook de komende tijd op blijven toezien.

Related Posts