Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Harlinger Bos wordt eindelijk opgeknapt

harlinger-bosEr wordt inmiddels volop gewerkt in het Harlinger Bos. Nu een oude gasleiding is verwijderd, staat niets meer in de weg om het bos op te knappen. Al sinds 2016 is gesproken over een renovatie van het bos. De renovatie ging dan ook zeker niet zonder slag of stoot.

Met de bouw van de woonwijk Ludinga werd het Harlinger Bos door de aanleg van de Pollendam in tweeën geknipt. Later is een stuk bos opgeofferd voor de aanleg van sportvelden van het nabijgelegen. Sindsdien is er weinig onderhoud verricht aan het bos, waardoor het bos verwilderde. De schelpenpaden werden ontoegankelijk en oevers langs het water brokkelden af. Dit alles tot teleurstelling van vele Harlingers.

Dit was voor Harlinger Belang, de PvdA en het CDA reden om in 2016 met een initiatiefvoorstel te komen. Doel van dit voorstel was op met minimale middelen het achterstallig onderhoud aan te pakken en het Harlinger Bos op te waarderen tot een aantrekkelijke locatie. Toen de Christen Unie met een soortgelijk initiatiefvoorstel kwam dreigde een spagaat binnen de gemeenteraad te ontstaan. De door haar gewenste -veel duurdere ‘beleeftuin’-, kon namelijk ook op sympathie van het CDA rekenen. Het college kreeg vervolgens de opdracht om met de bewoners van het Oosterpark en Ludinga in gesprek te gaan.

Deze gesprekken hebben inmiddels plaatsgevonden. Het college stelt nu een inrichtingsplan op. Insteek hierbij is om tot een natuurlijke inrichting te komen. Met een heuvelachtig landschap, diverse beplanting en natuurlijke oevers langs het water. De wandelpaden zijn straks van beton om zo de toegankelijkheid voor minder validen te vergroten.

Related Posts