Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Harlingen is met haar havens realistisch en ambitieus

hb-haven-harlingen-harlinger-belang-willemshaven

Harlingen. Realistisch en ambitieus. Daarmee schetst Harlinger Belang wethouder Maria le Roy de ambities die het Harlinger gemeentebestuur heeft ten aanzien van haar havens. “Harlingen heeft als havenstad een rijke geschiedenis en alle inspanningen zijn erop gericht om die waarde in de toekomst te behouden en waar mogelijk te versterken.

In een pagina grote bijdrage van de Leeuwarder Courant van 28 juni, roemt de wethouder de diversiteit van de gevestigde bedrijven, die veelal ook complementair zijn. Naast de scheepsbouw, visserij en logistieke bedrijven heeft Harlingen nog een tweetal belangrijke troeven in de hand: het toerisme en de pleziervaart.

In dit kader worden de vele monumenten en de Willemshaven genoemd. De Willemshaven ondergaat momenteel en in de komende jaren een ware transformatie. Het voormalige havengebied krijgt een cultureel-recreatief karakter met aan de vaste wal ruimte voor evenementen en tentoonstellingen. Ook wil Harlingen het aantal zee- en riviercruises uitbreiden en daarvoor een aantrekkelijke locatie zijn.

 

 

Related Posts