Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Harlingen biedt een plek voor iedereen!

De afgelopen dagen zijn de lezers van Harlingenboeit.nl getrakteerd op een discussie tussen de PvdA en de VVD over woningbouw. De liberalen verwijten de socialisten daarin zich schuldig te maken aan ‘framing en verdraaiing’.

Maar het staat er toch echt: ‘Harlingen moet ophouden om op de weinige A-lokaties die het nog heeft sociale woningbouw te plannen’. De VVD kiest dus voor uiterst selectieve woningbouw. Het liefst voor pensionado’s als we haar verkiezingsprogramma mogen geloven.

Harlinger Belang vindt deze plannen ronduit asociaal. Wij zijn tegen het bouwen van speciale wijken voor mensen met een ruimere portemonnee. De aantrekkelijkheid van woonstad Harlingen en de leefbaarheid van haar wijken ligt hem juist in de diversiteit!

En of dat huur- of koopwoningen zijn, in de sociale- of vrije sector, appartementen of gezinswoningen, het maakt ons niet uit. Ook nieuwe woonvormen zoals de Herbergier en in de voormalige Cocosfabriek of de door D66 bepleite tiny houses kunnen op onze warme steun rekenen.

Nieuwe woningen moeten voorzien in de (toekomstige) behoefte en duurzaam zijn. En als het aan Harlinger Belang ligt, worden braakliggende terreinen daarbij met voorrang ingevuld.

Zo zijn de afgelopen jaren woningen gebouwd langs de Havenweg en op het Welegenterrein. Momenteel zijn er bouwactiviteiten op het voormalige azc-terrein in Plan Zuid. En binnenkort volgt ook woningbouw op het Dukdalfterrein en langs de Grettingalaan.

In haar bijdrage geeft de VVD ook Harlinger Belang nog even een veeg uit de pan. Wij zouden ervoor verantwoordelijk zijn, dat op het voormalige Spaansenterrein voorlopig geen woningbouw gerealiseerd kan worden. Onze liberale vrienden zouden beter moeten weten. Ze kunnen zich blijkbaar zelf ook niet weerhouden van framing en verdraaiing.

De gemeente lijkt voor het voormalige Spaansen terrein teveel te hebben betaald. Niet Harlinger Belang, maar het toenmalige college constateerde dit na het inwinnen van meerdere juridische adviezen. Ook de rechter oordeelde dat sprake was van ongeoorloofde staatsteun.

Waarom blijft de VVD dit dan negeren? Juist de partij die prat gaat op handhaving van wet- en regelgeving? Waarom vindt zij het prima dat miljoenen gemeenschapsgeld ongeoorloofd aan één onderneming worden betaald? Inmiddels associeert menigeen dit dossier met de dubieuze vastgoeddeals in de gemeente Roermond. Iets waarvoor onlangs oud VVD-wethouder Van Rey nog werd veroordeeld.

Terwijl de VVD zich blind staart op het Spaansenterrein, bouwen andere partijen wel aan Harlingen. In Ludinga bijvoorbeeld. Voor de VVD wellicht geen A-locatie, maar hier wordt de een na de andere woning opgeleverd en vinden inmiddels honderden mensen een warm thuis. Ook hier is ruimte voor nieuwe woningen.

Daarom beste liberale vrienden, bouw aan een Harlingen voor iedereen!

Related Posts