Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Gemeente tast diep in de buidel voor bedrijfsverplaatsing van 200 meter

De raadsfractie van Harlinger Belang heeft haar verbaasd over de gemeentelijke houding om een autodemontagebedrijf toe te staan aan de Oude Trekweg 15 te Harlingen. In november 2014 kocht de gemeente de huidige locatie van hetzelfde autodemontagebedrijf aan de Oude Trekweg 16 te Harlingen, op amper 200 meter van de nieuwe locatie, voor een bedrag van € 420.000.

Een van argumenten voor deze aankoop was, om op deze wijze het gehele Perserverantiaterrein te kunnen saneren en opnieuw in te richten tot een aantrekkelijke entree van de stad. Een ontsierend autodemontagebedrijf paste niet in dit beeld, aldus het eerdere raadsvoorstel. Nu alsnog medewerking verlenen aan de vestiging van een autodemontagebedrijf in dit gebied, is op z’n zachtst gezegd merkwaardig.

Uit onderzoek van Harlinger Belang blijkt bovendien dat het bedrijf hiertoe, al ruim een maand voorafgaande het raadsbesluit, het onroerend goed aan de Oude Trekweg 15 heeft aangekocht. Dit veel grotere terrein inclusief opslagloods, heeft zij voor ‘slechts’ € 220.000 gekocht van Stichting de Bouwvereniging. Al deze informatie is bij behandeling van het raadsvoorstel tot aankoop in november 2014, niet met de raad is gedeeld.

De raadsfractie heeft het college dan ook bevraagd hoe het kan dat deze, ogenschijnlijke voor de gemeente nadelige grondtransactie, heeft kunnen gebeuren. Bovendien vragen wij ons af, of de beoogde kwaliteitsverbetering van het Perserverantiaterrein nu nog haalbaar is.

Related Posts