Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Beslis mee over het huishoudboekje van de gemeente

Momenteel vinden discussieavonden plaats, om samen met u te spreken over de taken, kosten en opbrengsten van de gemeente. We zijn in ons land anders over de overheid gaan denken. Daarom is het goed met elkaar te bespreken of de gemeente wel alle taken doet die ze moet doen. Bovendien blijkt het steeds lastiger te zijn om de jaarlijkse begroting sluitend te krijgen. Door nu alvast na te denken over de gemeentelijke taken, willen we ook in de toekomst het gemeentelijke huishoudboekje op orde houden.

Om u een globaal beeld te geven van het gemeentelijk huishoudboekje, heeft Harlinger Belang de begroting 2015 hieronder schematisch weergegeven.

inkomsten_gemeenteuitgaven_gemeente

Behalve op totaalniveau, kunnen de kosten en opbrengsten ook per gemeentelijke diensten worden gepresenteerd. Hierdoor wordt inzichtelijk welke diensten de gemeente geld kosten of juist geld opleveren. De gemeentelijke diensten zijn onder te verdelen in 6 categorieën en zijn hieronder schematisch weergegeven.

kostendekkendheid_dienstverleningkostendekkendheid_duurzaamwonenwerkenrecreerenkostendekkendheid_cultuursportrecreatiekostendekkendheid_maatschappelijkeontplooiingkostendekkendheid_beheeropenbareruimtekostendekkendheid_bestuurveiligheid

Graag vernemen wij hoe u denk over de taken die de gemeente uitvoert. Waar zou de gemeente kunnen bezuinigen en welke diensten zouden juist meer geld mogen kosten? Laat het ons weten tijdens de discussieavonden, op onze fractievergaderingen, via onze website, Facebook of Twitter!

 

Related Posts