Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Zwembad Het Derde Haad blijft komende jaren open

Afgelopen week ondertekenden de Gemeente Harlingen een Optisport een nieuwe exploitatieovereenkomst voor Het Derde Haad. Eerder ging de gemeenteraad al akkoord met deze nieuwe exploitatieovereenkomst voor het zwembad. Met de overeenkomst wordt de huidige samenwerking tussen Optisport en de Gemeente Harlingen met 10 jaar verlengd.

Daar waar elders zwembaden amper het hoofd boven water kunnen houden of zelfs hun deuren moeten sluiten, kunnen inwoners van Harlingen en omstreken ook de komende jaren blijven zwemmen in Het Derde Haad!

Tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen maakte Harlinger Belang het behoud van het zwembad tot een van haar speerpunten. Om het bewegen van jongeren en ouderen te bevorderen en gelet op onze waterrijke gemeente, vond en vindt Harlinger Belang het behoud van het zwembad van wezenlijk belang. Eerder pleitte de raadsfractie ook voor het instandhouden van het schoolzwemmen.

In ons verkiezingsprogramma spraken wij van een intensiever gebruik van het zwembad en een andere vorm van beheer om zo het zwembad betaalbaar te houden. Met de exploitatieovereenkomst is eveneens een jaarlijkse besparing van bijna € 160.000 gemoeid. Een mooie meevaller in tijdens van bezuinigingen en lastenverzwaringen!

Related Posts