Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Wateroverlast Grensweg verdient snelle aanpak

hb-harlinger-belang-harlingen-lokaal-partij-grensweg-overlast-water-blank-riool-n31
Foto gemaakt door Nick den Boer

De recente, hevige regenval zorgt op veel plaatsen voor overlast en miljoenen euro’s aan schade. Ook in Harlingen zagen wij afgelopen maandag, zij het in mindere mate, wateroverlast op de Grensweg. Voor de raadsfractie reden om hierover de komende raadscommissie vragen te stellen aan het college.

Eerder kampten grote delen van de Oosterparkwijk met wateroverlast. Met name bewoners aan de Domela Nieuwenhuisstraat, de Abraham Kuyperstraat, de Oosterparkweg en de Willem Bilderdijkstraat ervoeren bij hevige regenbuien deze overlast. Niet alleen op straat, maar ook in huis gaf dit problemen ten aanzien van de riolering. Eind 2012 heeft de gemeente aanpassingen aan het rioolstelsel gedaan, waardoor er nu geen sprake meer is van overlast.

Hoe anders is dit vandaag de dag op de Grensweg. Hier zien wij nog steeds problemen met het verwerken van grote hoeveelheden regenwater. Niet alleen nu er aan de N31 gewerkt wordt, maar eigenlijk al veel langer zien wij dat hier problemen zijn met het verwerken van hemelwater.

Harlinger Belang wil van het college dan ook weten hoe het kan dat de Grensweg, in verhouding tot andere delen van Harlingen, vaker last heeft van wateroverlast en wat het college gaat doen om deze overlast te beperken. Het antwoord op deze vragen volgt tijdens de raadscommissie vergadering van 29 juni aanstaande.

 

Related Posts