Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Vraag om openbare fietsenstalling Waddenpromenade

hb-harlinger-belang-harlingen-doeksen-waddenpromenade-stalling-fiets

Wie een dezer dagen een wandeling op de Waddenpromenade maakt, herkent het ongetwijfeld. De vele her en der gestalde fietsen, die niet alleen voor een rommelige aanblik zorgen, maar ook dikwijls de doorgang voor voetgangers en andere verkeersdeelnemers belemmeren. Harlinger Belang stoort zich hier aan en heeft hier bij het college aandacht voor gevraagd. De raadsfractie deed in de raadscommissie de suggestie om op de Waddenpromenade een eenvoudige, openbare fietsenstalling te realiseren.

In 2015 verwijderde de gemeente al de zogenaamde weesfietsen; fietsen die dikwijls in een vervallen staat verkeren en al lange tijd op dezelfde plek staan gestald. Ook recent kondigde het college een dergelijke actie aan.

Echter Harlinger Belang constateert dat huidige fietsen niet alleen weesfietsen zijn, maar ook in gebruik zijn bij eilandbezoekers, eilandbewoners en dagrecreanten. Raadslid Ida Soolsma stelde dat een openbare fietsenstalling wellicht het wild parkeren van fietsen ontmoedigt en beschadiging van het hekwerk en andere fietsen voorkomt.

 

Related Posts