Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Volle en stinkende afvalcontainer met de feestdagen

De komende feestdagen zullen een aantal huishoudens rekening moeten houden met een volle en stinkende afvalcontainer. Zij zagen afgelopen donderdag Omrins vuilniswagen aan hun huis voorbij gaan, niet wetende dat op 14 december het groente-, fruit- en tuinafval werd ingezameld. Pas op 18 januari 2018 vindt de volgende inzamelingsronde weer plaats. Harlinger Belang stelt het college hierover schriftelijke vragen.

De raadsfractie merkt op, dat de inzamelingsronde op 14 december gedurende het jaar aan de afvalkalender is toegevoegd. Zowel de Afvalapp voor smartphones als de actuele afvalkalender, die via de website van Omrin kan worden gedownload, vermelden deze extra dag. Echter, mensen die de afvalkalender eerder dit jaar hebben geprint, hadden hier geen weet van. Harlinger Belang wil weten waarom het college dit niet heeft gecommuniceerd.

Doordat in de wintermaanden de zogenaamde bio-bak slechts om de 4 weken wordt geleegd, zullen meerdere huishoudens nu maar liefst 7 weken hun gft-afval moeten opsparen. Het kans dat onder meer de restjes van het Kerstdiner in de grijze afvalcontainer verdwijnen, is dan ook aanwezig. En laat het reduceren van het gft-afval in de grijze afvalcontainer nou juist beleid van de gemeente te zijn…

Harlinger Belang vraagt het college dan ook of het mogelijk is om een extra inzamelingsronde te organiseren voor het gft-afval.

Update 27/12/17: De Gemeente Harlingen organiseert een extra inzamelingsronde op woensdag 3 januari 2018. Wie hiervan gebruik wil maken, kan dit vooraf bij Omrin kenbaar te maken.

Update 18/1/18: Lees hier ook de beantwoording van onze schriftelijke vragen door het college.

Related Posts