Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Verkeersveiligheid Pollendam ondanks drempels nauwelijks verbeterd

Uit een korte opname op de Twitterpagina van Harlinger Belang blijkt, dat automobilisten nog steeds met een behoorlijke snelheid over de Pollendam kunnen rijden. Dit, ondanks dat de gemeente onlangs drempels en andere verkeer remmende maatregelen heeft aangebracht. Raadslid Ida Soolsma-Boomstra vraagt de wethouder woensdag om opheldering.

In september heeft de gemeenteraad ruim € 130.000 beschikbaar gesteld voor drempels en andere verkeer remmende maatregelen op de Pollendam en bijna 20 meerstoelen in de woonwijk Ludinga. Het doel hiervan was om de verkeersveiligheid en leefbaarheid in de wijk te vergroten. Meerdere partijen, waaronder de PvdA en D66 lieten zich toen al kritisch uit over het effect van met name de drempels.

Harlinger Belang wil nu weten of het college tevreden is met het huidige resultaat en wat zij nog meer gaat doen om de verkeersveiligheid op de Pollendam te vergroten.

 

Related Posts