Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Stilte rondom aangifte wegens laster, smaad en belaging

Met veel tamtam maakte het college in maart 2017 bekend dat wethouder Boon (CDA) aangifte deed tegen de heer Klaver. De lokale en regionale media werden op het stadhuis uitgenodigd en voorzien van een hapje en drankje. Doel: hen bijpraten over de geschillen met Ontwikkelingsmaatschappij Kimswerda B.V. en Ludinga Vastgoed B.V. en uit de doeken te doen, dat wethouder Boon aangifte deed. Nu, bijna een jaar later, is het stil. Voor de Harlinger Belang raadsfractie aanleiding om te informeren of de soep destijds echt zo heet gegeten werd als deze werd opgediend.

Aanleiding voor de aangifte was een reeks brieven gericht aan de raad en de media. Na advies te hebben ingewonnen bij Anker & Anker Strafrechtadvocaten, vonden het college en de wethouder het nu welletjes. Begin maart 2017 deed wethouder Boon aangifte wegens laster, smaad en belaging.

Met een serie schriftelijke vragen wil Harlinger Belang raadslid Jan Jellema helder krijgen, wat momenteel de status van deze aangifte is en waarom de raad hierover niet wordt geïnformeerd. Al eerder uitte Jellema kritiek op de informatievoorziening van wethouder Boon. In maart 2017 had deze verzuimd de raad tijdig te informeren over zijn aangifte. Ook de wethouder erkende destijds dat hij de raad wel eerder had kunnen informeren.

Jellema refereert in zijn vragen eveneens aan het moment, dat de gemeente en Klaver in juli 2017 overeenstemming bereikten ten aanzien van 39 woningen aan het water in de woonwijk Ludinga. Hij vraagt zich af in hoeverre dat niet aanleiding was om de officier van justitie te verzoeken om de aangifte niet in behandeling te nemen.

Related Posts