Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Starthandeling renovatie Entrepotgebouw

Niet gehinderd door het slechte herfstweer, vond afgelopen woensdag de officiële aftrap van de renovatie van het Entrepotgebouw plaats. Na een korte terugblik op de historie van het gebouw en de inspanningen van de gemeente om het monumentale gebouw te behouden, volgende de starthandeling. Deze werd verricht door Harlinger Belang wethouder Maria le Roy en  directeur Offinga van Aannemingsbedrijf Jurriëns.

Naar verwachting zal de renovatie nog voor de zomer van 2016 zijn afgerond. Het Entrepotgebouw is dan geschikt voor multifunctioneel gebruik. In de eerste plaats zal het dienen als ontvangsthal voor de passagiers voor de cruisevaart en Bruine Zeilvaart. Daarnaast kan het worden gebruikt voor bijvoorbeeld evenementen en tentoonstellingen.

Harlinger Belang heeft zich meerdere malen uitgesproken voor behoud van het industriële gebouw en om het Entrepotgebouw een nieuwe functie te geven. De raadsfractie diende hiervoor in juni 2012 een motie in, die ook op de steun van andere partijen kon rekenen.

Wat ons betreft wordt met de renovatie een ontwikkeling in gang gezet, waarbij het hele Willemshavengebied de komende jaren stap voor stap transformeert in een aantrekkelijk stukje Harlingen!

Related Posts