Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Samenwerking milieustraten: straks afval storten in Stiens of Sneek?

Afgelopen week kondigde Omrin aan, dat een meerderheid van de Friese gemeenten een samenwerking tussen de diverse milieustraten gaat onderzoeken. Betere afvalscheiding en dienstverlening werden in het persbericht als belangrijkste doelen genoemd. En hoewel Harlinger Belang een groot voorstander van samenwerking is en deze doelen steunt, roept dit voornemen ook de nodige vragen op.

In het persbericht wordt een adviesrapport aangehaald waarin een toekomstscenario voor de huidige milieustraten wordt geschetst. Ingegeven door kostenbesparingen, is het denkbaar dat afvalstromen niet meer bij elke milieustraat worden geaccepteerd. Ook een algehele sluiting van milieustraten wordt als toekomstscenario genoemd. Ook het hanteren van uniforme transport- en verwerkingstarieven kan financiële gevolgen hebben voor onze gemeente.

Harlinger Belang is dan ook kritisch over de voorgestelde samenwerking en heeft twijfels of deze inderdaad wel in het belang van onze inwoners is. De raadsfractie wil woensdag van het college weten, welk standpunt zij hieromtrent heeft ingenomen. Bovendien vragen wij een garantie, dat de beoogde samenwerking op geen enkele wijze ten koste van de dienstverlening aan onze inwoners gaat.

 

Related Posts