Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Restauratie entrepotdok van start

Eindelijk is het dan zo ver! Afgelopen woensdag liet Harlinger Belang wethouder Maria le Roy de tekeningen zien van de restauratie van het entrepotdok. Komende maanden gaat men aan de slag met het uiterlijk van het pand. Het verstevigen van de fundering heeft eerder dit jaar al plaatsgevonden om vertraging bij de restauratie te voorkomen.

De restauratie is een lang gekoesterde wens van Harlinger Belang. Wij zetten ons al jaren in, om het Willemshavengebied op te knappen en een toeristische, recreatieve functie te geven. In juni 2012 riepen wij het college al op, om de restauratie van het entrepotdok daarbij als hoogte prioriteit te hanteren.

Al enige jaren werd dit karakteristieke pand met de sloop bedreigd. Harlinger Belang vond dat het entrepotdok prima kon worden behouden en dienst kon doen als voorziening voor passagiers van de Bruine Zeilvaart, de cruisevaart, overige recreanten en het algemene publiek. We zijn dan ook blij te zien dat het huidige en voorgaande college hierin succesvol zijn geweest!

Maar de aanstaande restauratie van het entrepotdok staat niet op zichzelf. Ook elders in het Willemshavengebied wordt hard gewerkt. De trap vanaf de keermuur zorgt al voor een aantrekkelijke looproute. De benodigde panden en gronden zijn reeds door de gemeente aangekocht. Een multifunctionele afmeervoorziening van 180 meter is door de raad akkoord bevonden en moet zorgen voor meer mogelijkheden voor de Bruine Zeilvaart en cruisevaart. Het bestemmingsplan voor het gebied is al in procedure en voorziet een marina met maximaal 200 passantenligplaatsen. Ten slotte zijn particuliere partijen bezig met het uitwerken van hun ideeën in de Willemshaven.

Stuk voor stuk ontwikkelingen waaruit blijkt dat we op de goede weg zijn!

Related Posts