Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Pleidooi voor frequenter en beter groenonderhoud

Bij de behandeling van de gemeentelijke jaarrekening toonde Harlinger Belang zich tevreden over gevoerde beleid van het afgelopen jaar. Kritisch was de raadsfractie echter over het huidige groenonderhoud. Hoewel op papier het kwaliteitsniveau is gehaald, laat de praktijk op straat een ander beeld zien. De raadsfractie heeft bij het college dan ook aangedrongen op frequenter en beter groenonderhoud.

Oorzaak van het vele onkruid is dat gemeenten bepaalde chemische onkruidbestrijdingsmiddelen niet meer mogen gebruiken. Alternatieve bestrijdingsmiddelen blijken echter veel minder effectief. Dit, in combinatie met de recente weersomstandigheden, zorgt ervoor dat onkruid letterlijk uit de grond schiet.

Voor Harlinger Belang, die zich in het verleden ook sterk maakte voor een goed onderhouden openbare ruimte, is dit een doorn in het oog. Het ongewenste groen zorgt voor een vervallen straatbeeld, dat niet past bij een levendige stad die bovendien goed voor de dag wil komen bij haar bezoekers.

Harlinger Belang raadslid Jellema somde een aantal maatregelen op waaruit het college kan putten in de strijd tegen het onkruid. Zo pleit Harlinger Belang voor meer veegrondes en het gebruik van alternatieve bestrijdingsmiddelen zoals kokend water en borstels.

Ook moet gedacht worden aan meer uitbesteding aan Empatec of via de Participatiewet het huidige personeelsbestand tijdelijk te vergroten. Daarmee geeft de gemeente bovendien invulling aan haar taak, om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, weer mee te laten doen aan het reguliere arbeidsproces.

Het college gaf aan dat de strijd tegen het onkruid inderdaad moeizaam verloopt en komt eind dit jaar met een nieuw groenbeleid.

 

Related Posts