Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Ontwikkeling Willemshaven ondanks tegenslag voortvarend verder

willemshaven-multifunctioneel-strip-openbaar-gebied-bestrating-cnossen-le-roy-hb-harlinger-belang-wethouder-lokaal-partij-entrepot-start-kraanOnlangs werd bekend dat de eerder door Harlinger Belang bepleitte restauratie van het Entrepotgebouw vertraging opliep. De aannemer heeft bij de rechtbank uitstel van betaling aangevraagd en ook verkregen. Het college verklaarde dat zij samen met de aannemer naar een oplossing gaat zoeken.

Ondanks deze tegenslag gaat het college echter voortvarend door met de ontwikkeling van de Willemshaven tot een toeristische trekpleister. Zo gaf Harlinger Belang wethouder Le Roy deze week het officiële startsein voor de zogenaamde ‘multifunctionele strip’.

Dit stuk openbaar gebied tussen de keermuur en de loodsen op de Willemshaven wordt de komende maanden omgetoverd tot 160 parkeerplaatsen. Niet alleen handig voor de bezoekers van de binnenstad en de (toekomstige) bezienswaardigheden in de Willemshaven, dit plein biedt tevens ruimte aan activiteiten bij evenementen en/of markten. Gelet op de Tall Ships Races in 2018, zeker geen overbodige luxe!

Het is onze wens om dit plein eveneens te voorzien van recreatieve voorzieningen zoals bankjes, afvalbakken en bebording. Harlinger Belang heeft dit dan ook aangekaart bij het college.

Related Posts